jump to navigation

Câmpina, alegeri locale 2012, concluziile mele. USL n-a funcţionat. Poate la parlamentare… iunie 18, 2012

Posted by vochina in Câmpina.
trackback

Nu e zvon, nu e speculaţie, nu e exagerare. La Câmpina, USL n-a funcţionat. S-a văzut în campania electorală, se vede clar din rezultatele alegerilor. Nu băgăm PC în această ecuaţie, deoarece nu există. Ne raportăm doar la PSD şi PNL. E clar că pesediştii au digerat foarte greu decizia judeţului cu candidatura unui liberal la Primăria Câmpina. Iar unii dintre ei au preferat să-l voteze pe Horia Tiseanu (PDL) sau poate chiar pe altul, sau poate chiar să-şi anuleze votul, numai să nu pună ştampila pe Virgil Guran, lider liberal acum, fost pesedist până în urmă cu patru ani. Fac aici o paranteză…
În toate ieşirile publice, în toate materialele electorale, vorbind despre el, Virgil Guran s-a raportat doar la perioada 2008-2012, de parcă până atunci nu mai făcuse politică. Parcă înainte de 2008 nici n-a existat. Poate strategia asta a prins la unii alegători, dar în mod cert nu şi la foştii colegi din PSD. Nu înţeleg de ce a şters cu buretele perioada de dinainte de 2008. Până la urmă, Guran nu este ceea ce se cheamă traseist politic. ApR-ul său a dispărut prin fuziune, apoi a fost membru PSD câţiva ani. Din 2008, e în PNL. Şi gata. Nu, n-a fost membru PNDC, cum am mai auzit vorbindu-se, ci doar s-a ocupat de campania acestui partid, la localele din 2008.

Revin la USL-ul de astăzi. În campania electorală s-a văzut clar că fiecare trage pentru el. PNL a tras cât a putut pentru Guran şi lista de consilieri, PSD a tras cât a putut pentru Mircea Cosma (la preşedinţia CJ) şi lista locală de consilieri.
Scurtă demonstraţie: voturi Guran – 7.023, voturi Cosma la Câmpina – 8.276, voturi USL pentru CL – 7.552, voturi USL pentru CJ – 8.090. Acum, ce să mai zic, lucrurile sunt mai complicate decât par. PSD l-a vrut pe Călin Tiu candidat, nu s-a putut, a candidat Guran, iar mulţi pesedişti nu au putut accepta ideea. Ba chiar au susţinut permanent că Tiu l-ar putea învinge pe Tiseanu, în timp ce Guran nu. Nu vom ştii niciodată dacă ar fi avut dreptate. Pe de altă parte, nici liberalii n-au fost foarte deschişi cu partenerii de coaliţie. N-au acceptat idei de campanie, au făcut doar cum au vrut ei. La toate acţiunile publice, inclusiv când a venit Crin Antonescu la Câmpina, a predominat galbenul. În parcul de la ceas, la cortul USL, totul era galben, de la şepci şi tricouri, până la baloane. Roşu nicăieri. Păi suntem sau nu în coaliţie?! În aceste condiţii, normal că e greu să câştigi… Dar e de înţeles. USL a fost creată cu un scop, acolo, la centru, înţelegem toţi ideea. Însă, în teritoriu, întotdeauna e altfel. E altceva. E dificil, complicat, sunt orgolii, nu e doar politică.

Urmează parlamentarele, în toamnă. Cică USL rezistă până atunci. Dacă da, să vedeţi nebunie la stabilirea candidaţilor pe colegii.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un comentariu