jump to navigation

Dacă greşesc eu, e jale! Dacă greşeşte statul sau vreo bancă, eh, se mai întâmplă… august 15, 2013

Posted by vochina in Românica.
trackback

În ţara asta, în această societate, e foarte uşor s-o iei razna. Uneori, parcă unii îşi propun să te înnebunească de-a binelea. În mai puţin de două săptămâni mi s-au întâmplat două chestii tâmpite pentru care, bineînţeles, nu răspunde nimeni. Mai întâi, firmuliţa mea apare în baza de date a BCR cu două datorii uriaşe la stat şi cu poprire pe conturi. O datorie din 2009 şi una din 2010. Adică, la două luni după ce am făcut firma, deja aveam peste 100 milioane lei vechi datorie la bugetul de stat. Măi să fie! Telefoane, nervi, ore întregi naveta între bancă şi Fisc, certuri, explicaţii, toate pentru nişte datorii inexistente. Cum şi de unde au apărut, nu ştie nimeni, dar erau acolo, scrise negru pe alb. Hârtii, cereri, dovezi cu semnături şi ştampile, alergătură. Ca să demonstrez ce? Că nu am un leu datorie la stat. Am demonstrat, până la urmă. Într-un final, întreb şi eu, ca omul făcut varză: „cum e posibil aşa ceva?” Răspunde Fiscul: „se mai întâmplă!” Răspunde banca: „se mai întâmplă, o fi tastat cineva greşit codul dvs. de client!” Deci mie îmi blocaţi conturile pentru o datorie inexistentă şi asta e răspunsul pe care mi-l daţi?!  Că se mai întâmplă?! Da’ de ce se întâmplă, de ce nu îmi spuneţi cine şi unde a greşit, de ce trebuie să alerg eu să demonstrez că nu am nici o datorie, de ce vă uitaţi la mine ca la un hoţ? Ăştia te calcă în picioare şi când greşesc ei, darămite când greşeşti tu!

A doua chestie – primesc avertisment scrie de la OTP Bank că mă raportează la biroul de credite că nu mi-am plătit ratele. Scrisoare în toată regula, pe adresa de acasă, cu date complete, inclusiv CNP-ul meu. Doar că eu nu am nici un fel de relaţie cu OTP Bank, nu am luat niciodată credit de la ei, nu am cumpărat niciodată vreun obiect de la magazinele cu care au ei contracte. Şi sun să aflu care-i treaba. Şi aflu de la o voce plată, ca de robot: „Aaaa, mda, e o greşeală, nu e vorba de dvs!” Ce măăăă? Cum adică? „Nuuu, v-am spus, e o greşeală, a scris cineva greşit, staţi liniştită, nu sunteţi clientul nostru!” Asta ştiam şi eu, dar voiam să aflu cum e posibil să se întâmple aşa ceva şi mai ales de unde are OTP Bank datele mele personale, de vreme ce nu am fost niciodată clientul lor?!

Reclame

Comentarii»

1. Vochin Ion - august 15, 2013

Draga Cristina.Sa stabilim o „chestie”.Pe noi ne despart (ca sa zic asa) trei generatii: a mea, a tatalui tau, si a ta. Deci sfaturi nu am sa-ti dau ca tu stii mai bine. Pot in schimb sa-ti recomand sa nu derapezi de la principiile de luptatoare. DECI actionaza in judecata si cere daune acestor asa zise „institutii bancare’ care se comporta ca niste cooperative de maidanezi. NU SE MAI POATE. Derbedeii in finante cat si in politica trebuiesc trimisi acasa. Si generatia voastra este datoare sa faca asta,.(chiar daca unii lupi tineri s-au „ordinarit”)..
Te iubim si….s-auzim de bine.- fam. Vochin-batranii..

2. Angela - noiembrie 15, 2014

Mai nou si ANAF-ul pune popriri pe conturile firmelor sau a PFA-urilor care au intarziat cu plata la buget.
Anul trecut in 2013 inainte de Craciun m-am trezit cu contul firmei de la Unicredit Bank poprit de ANAF pe motiv ca nu platisem impozitul la asigurari sociale pentru angajati.
Verificand ce s-a intamplat am observat ca gresisem contul de trezorerie cand am facut plata darilor catre stat si inclusiv banii de asigurari sociale i-am platit tot la stat dar in contul de buget.
Statul in loc sa mute sumele din contul lor in celalat cont al lor mi-au poprit contul si nu ma lasau nici sa adaug bani pe cont pana nu se strange suma ca sa poata ei lua suma datorata plus amenda pentru intarziere.
Deci aberatie mai mare n-am mai vazut asteptau sa-mi intre bani pe cont sa ii poata lua dar blocasera contul iar banca nu putea sa-mi depuna sumele incasate, tipic romanesc.
Dupa multe drumuri la ANAF si plimbari de la un birou la altul, am reusit sa platesc manual suma inca odata la caseria lor si am mai asteptat pana dupa Revelion sa imi returneze banii platiti in plus.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: