jump to navigation

Cetăţeni de onoare pe bandă rulantă… mai 30, 2013

Posted by vochina in Câmpina.
trackback

CL CampinaConsiliul Local Câmpina pregăteşte două „pachete” cu cetăţeni de onoare, ducând în derizoiu acest titlu special, care, în opinia mea, ar trebui acordat doar unor oameni excepţionali. Iar oameni excepţionali sunt puţini. Nu ştiu, dar în naivitatea mea eu credeam că un cetăţean de onoare al unei localităţi e o personalitate care a făcut ceva deosebit pentru acea localitate, un om reprezentativ, ale cărui merite nu le poate contesta nimeni, un om cu adevărat de onoare, puternic şi mai ales decent, un om minunat, dedicat, cunoscut, iubit şi apreciat de toată lumea.

Din 1990 încoace, s-au acordat 18 titluri de „cetăţean de onoare al Câmpinei”. 18 titluri în aproape 23 de ani. Acum, Consiliul Local dă titlul la… pachet. În şedinţa de astăzi, pe listă sunt doctorul Florea Din (titlul se acordă post-mortem), doctor inginer în geologie Traian Mocuţa (fost senator în perioada 1994-1996), profesorul Constantin Trandafir (doctor în Litere) şi profesorul Gherasim Rusu Togan. Iar din informaţiile mele, se mai pregăteşte un „pachet” cu cetăţeni de onoare.

Nu le contest meritele celor enumeraţi mai sus, nu mi-aş permite vreodată să fac aşa ceva. Dar de la meritele lor la titlul de „cetăţean de onoare” e cale lungă. Cu o excepţie, cred că aceste titluri se împart acum pe prietenii şi interese, ceea ce mă dezamăgeşte teribil. Nu mai spun că, dacă aş fi în locul doctorului Adrian Din (fiul lui Florea Din; să ştiţi că Din este numele real şi nu Dinu, aşa cum ştie toată lumea) aş refuza titlul acordat părintelui meu. Păi cum, administraţia locală mă evacuează din imobilul în care tatăl meu şi-a desfăşurat zeci de ani activitatea, cu procese, cu scandal, cu tot tacâmul, iar acum tot administraţia locală vrea să-l facă pe tata cetăţean de onoare al localităţii?! Păi cum aşa?

Reclame

Comentarii»

1. tudor - mai 30, 2013

Nu-mi spune că Frățilă sau Dulă s-au ocupat.

2. Elly - mai 30, 2013

daca scriu ceea ce imi trece acum prin cap despre cei doi profesori sigur nu publicati comentariul; asa ca va spun doar ceva, e greu cu onoarea!!! e greu si cu decenta cand ti se urca la cap!!!

3. tudor - iunie 3, 2013

De ce nu scrieți cum s-au derulat ”ostilitățile” la ședință? Pițigoi a anunțat unanimitate de voturi, când, de fapt, mai puțin de jumătate au votat. Unii consilieri nici nu erau în sală iar alții nu au ridicat mâna. Rușine. Mare rușine. În astfel de condiții, eu nu acceptam. Dar distinșii domni ….??!!!???!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: