jump to navigation

Să punem flori prin Câmpina, că trece Patriarhul spre Cornu… Pe bune??? iunie 13, 2013

Posted by vochina in Câmpina.
trackback

Văd, la sfârşitul săptămânii trecute, o grămadă de flori frumoase agăţate pe bulevardul central din Câmpina. Măi, să fie, uite cum vrea administraţia locală să bucure ochiul câmpineanului! Da, da, s-o credeţi voi că florile erau pentru câmpinean! În naivitatea mea, eu chiar crezusem asta… Dar nu am ce face, mă duc la Primărie pentru alte treburi şi mă apuc să glumesc pe acolo – „Aţi pus flori pentru mine sau pentru ministrul Agriculturii, că vine la Câmpina?” Răspunsul cuiva, nu contează cine, că nu are nici o vină – „Aaaa, nuuu, trece Patriarhul Daniel prin Câmpina, spre Cornu şi să arate frumos centrul!” Aşa deci, trece Patriarhul spre Cornu! Păi dacă ştiaţi că trece, de ce nu v-aţi apucat să şi asfaltaţi centrul, să puneţi şi vreun covor roşu, să aruncaţi cu flori în limuzina BOR?! Fără supărare, eu vă spun ceva vouă, celor care aţi avut ideea cu florile puse şi apoi luate din zona centrală – dacă doreaţi să atrageţi atenţia Patriarhului Daniel, păi bani trebuia să puneţi pe stâlpi, nu flori. Dacă puneaţi bani, poate se şi oprea la Câmpina! Dar aşa, cu flori… nici nu cred că le-a observat! Şi vă mai întreb ceva. Dacă trecea Patriarhul pe DN1, în drum spre Cornu, ce vă făceaţi?

Acum, să vă explic de ce am această reacţie poate mai dură la treaba cu florile şi cu Patriarhul. Pentru că-mi aminteşte de vremuri apuse; pentru că eu consider că florile trebuie să înfrumuseţeze tot timpul acest oraş, nu doar când vine cineva! Mai mult, chiar merita Patriarhul Daniel o astfel de atenţie? Nu mă înţelegeţi greşit! Am credinţă în Dumnezeu, dar nu şi în actuala conducere a Bisericii Ortodoxe. Îl adoram pe Patriarhul Teoctist, care-mi inspira atâta bunătate şi căldură, ceea ce nu pot spune despre Preafericitul Daniel, despre care eu cred că a transformat BOR într-o mare afacere. Una care înfloreşte şi pe timp de criză. Îl văd rece, dur şi prins în jocul altor interese. Îl văd obsedat de Catedrala Mântuirii Neamului într-o ţară care are multe nevoi şi suferinţe şi în care nici să mori nu-ţi mai permiţi, că e prea scump.
A venit o singură dată la Câmpina, pe 23 iulie 2012. S-a întâlnit cu preoţii din zona noastră, într-o vizită de lucru. S-a întâmplat imediat după ziua sa de naştere (împlinise 61 de ani pe 22 iulie). Iar preoţii l-au aşteptat cu flori, i-au cântat „Mulţi ani trăiască!”, toată lumea era emoţionată. Toţi, mai puţin Patriarhul. S-a purtat exact ca un patron dur cu angajaţii săi. Rece ca gheaţa, tăios, nemulţumit, chiar arogant. Nu mai spun că era prima vizită la Câmpina şi a ignorat complet administraţia locală. Şi după un an, punem flori în centru că trece Patriarhul spre Cornu…
Sunt multe de spus, am multe pe suflet legate de Biserica Ortodoxă. Mă opresc, totuşi, aici. Ştiu că voi supăra inclusiv prieteni cu aceste rânduri, dar chiar nu m-am putut abţine să nu comentez un astfel de „eveniment”.

Reclame

Comentarii»

1. Duhulsfint - iunie 14, 2013

Puneţi flori care să mascheze nişte bombe.

2. Nicolae - iunie 14, 2013

Nu sunteti singurul care gandeste asa, biserica trebuie sa slujeasca omului nu omul bisericii, ori el a pus monopol pe tot, acum vrea minister si ne indoctrineaza copiii in scoli in timp ce statul ii umple visteria din banii nostrii…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: